FS 44 «AnneLise» søker nye eiere!

FS 44 «AnneLise» er den siste Færdersnekka som er bygd og ble sjøsatt i 2014.

Knut Solberg jobbet i oljeindustrien og da firmaet ble kjøpt opp av Statoil ble han tilbudt sluttpakke.
Å sitte på rompa var ikke aktuelt og da kom ideen om å bygge en Færdersnekke. Etter 4 år var snekka ferdig. Ikke helt som Alf Andreassen har bygd, men med limte skjøter og natet dekk. Dog med norske materialer som eik og furu i skroget og gran i masten. «AnneLise» ble sjøsatt med flagget til topps på Sandøsund 28. juni 2014. Noen regattaer ble det, men Knuts regattaegenskaper kunne vært på et høyere nivå sier han selv. Han har to sønner og den ene seiler masse, men seilingen har gått i andre retninger med større båter. Knut har kommet til det standpunktet at han må forsøke å få yngre krefter til å finne gleden med å seile med FS 44 «AnneLise».

FS 44 «AnneLise» selges derfor videre for en «gi bort» pris på kr. 20.000,-. Komplett med to sett gode North seil. Litt utstyr må sikkert monteres for at den skal bli helt regattaklar, men dette er overkommelig. En salgsklausul må oppfylles: «snekka skal forbli i Færder Nasjonalpark (Færder Kommune) og på sikt ta aktiv del i Færder Seilforening sitt regattaprogram om sommeren.»

Vi tar nå båten opp til opplagsplassen til Færdersnekkas Venner ved Ormeletbanen. Her kan den besiktiges og du kan få gode råd slik at snekka blir et «smykke» på vannet neste år.

Kontaktperson: Arne Huser, mobil 905 19666 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Færder Seilforening (org 993524042)
Fynveien, Odden
3148 Hvasser
E-post: post@farderseil.no
Telefon seilbua 45 46 73 39