toreogtrine

Årsmøtet i FS har vært avholdt
28.10.19 Tekst og foto eli Ulriksen.

Avtroppende leder, Tore Marthinsen, ble utnevnt til æresmedlem etter 10 år som leder og mange flere i ulike verv. Påtroppende leder, Trine Øyen, ble foreningens første kvinnelige leder.

Runar Tveiten DSC0608
Opptak av bøyer
03.10.19 Tekst Tore Marthinsen. Foto Runar Tveiten

Start og rundingsbøyene er tatt opp for sesongen, og som vanlig stilte Skjærgårdtjenesten velvillig opp med båt, kran og folk.

Bustein 2019a
Sesongens siste regatta i Sandøsund for Færder Seilforening

18.08.19 Tekst og foto Eli Ulriksen

Sesongens siste regatta ble avviklet søndag med den tradisjonelle Bustein rundt. Etter stiv kuling i Sandøsund lørdag, og med regattautsettelse til søndag, var det kanskje ikke å forvente at det skulle stille like mange båter til start som tidligere i sesongen.

Kjell Svenner fyr
I mangel av bilder fra regattadagen, får vi vise et bilde av vinner av mannskapsregatten. Her på Svenner fyr tidligere i år.
DELTAKELSEN I YNGLING ØKER

KJELL AARØ VANT MANNSKAPSREGATTAEN I FÆRDERSNEKKE
06.08.19 Tekst Tore Marthinsen. Foto John Eilerås

Roret til havarerte FS 39 Ewa funnet

21.07.19 Tekst Kjell Aarø. Fotograf og rorfinner Tore Marthinsen.

Sjølveste formann, (leder heter det vel nå for tiden), i Færder seilforening, Tore Marthinsen, fant tilfeldigvis roret til FS 39 Ewa på Bustein forleden dag. Som mange sikker husker, havarerte Ewa i stormen Knud i fjor høst. Senere holdt hun på å bli brent som heks på St.-Hans bålet. Men, hun ble i siste time, bokstavelig talt, reddet av Helmer Amdahl og John Lotherington, som nå skal reparere henne. Roret er nå overlevert til de to herrene, som tar det med videre i reparasjonsarbeidet.

Det hører med til historien at tidligere eier og ikke minst båtbygger, Dag Augheim, er overlykkelig over at båten ble reddet fra både stormen og heksebrenningen, og nå skal bygges opp igjen.

DSCN8892
Helgens seilaser, 20. og 21. juli, i Sandøsund.

21.07.19 Tekst og foto Eli Ulriksen

Det har igjen vært seilt regatta lørdag og søndag. Lørdagens regatta foregikk i Sandøsundet, mens søndagens seilas var den tradisjonelle Hvasser og Brøtsø rundt. Faktisk var det en jubileumsseilas, siden det er 80 år siden denne regatta ble arrangert første gang, i 1939. Færdersnekker, Ynglinger og Killinger stilte til start.