Bustein Rundt er utsatt!
16.09.18


På grunn av varslet stiv kuling 15 m/s fra sørvest, er Bustein Rundt utsatt til søndag 18.08.19 kl. 11.00.

 

På søndag er det varslet perfekte, for noen, seileforhold.

                          

 

 

 

Kjell Svenner fyr
I mangel av bilder fra regattadagen, får vi vise et bilde av vinner av mannskapsregatten. Her på Svenner fyr tidligere i år.
DELTAKELSEN I YNGLING ØKER

KJELL AARØ VANT MANNSKAPSREGATTAEN I FÆRDERSNEKKE
06.08.19 Tekst Tore Marthinsen. Foto John Eilerås

Roret til havarerte FS 39 Ewa funnet

21.07.19 Tekst Kjell Aarø. Fotograf og rorfinner Tore Marthinsen.

Sjølveste formann, (leder heter det vel nå for tiden), i Færder seilforening, Tore Marthinsen, fant tilfeldigvis roret til FS 39 Ewa på Bustein forleden dag. Som mange sikker husker, havarerte Ewa i stormen Knud i fjor høst. Senere holdt hun på å bli brent som heks på St.-Hans bålet. Men, hun ble i siste time, bokstavelig talt, reddet av Helmer Amdahl og John Lotherington, som nå skal reparere henne. Roret er nå overlevert til de to herrene, som tar det med videre i reparasjonsarbeidet.

Det hører med til historien at tidligere eier og ikke minst båtbygger, Dag Augheim, er overlykkelig over at båten ble reddet fra både stormen og heksebrenningen, og nå skal bygges opp igjen.

DSCN8892
Helgens seilaser, 20. og 21. juli, i Sandøsund.

21.07.19 Tekst og foto Eli Ulriksen

Det har igjen vært seilt regatta lørdag og søndag. Lørdagens regatta foregikk i Sandøsundet, mens søndagens seilas var den tradisjonelle Hvasser og Brøtsø rundt. Faktisk var det en jubileumsseilas, siden det er 80 år siden denne regatta ble arrangert første gang, i 1939. Færdersnekker, Ynglinger og Killinger stilte til start.

DSCN1106
Søndagens vinner Peder Jahre
08.07.19 Tekst Tore Marthinsen. Foto Eli Ulriksen
Sandøysund-dagen:
Flotte forhold under kortbane­regattaene

fs39 3
Reddet fra St. Hansbålet!

25.06.19 Tekst Eli Ulriksen/Tore Marthinsen

FS 39 (Ewa) ble som tidligere omtalt hardt skadet under stormen Knud i september. Hun ble vurdert til å være så skadet at kondemnering syntes å være eneste løsning. Planen var derfor forrige uke at hun skulle bli del av et St. Hans bål, men Helmer Amdahl og John Lotherington, som nettopp har restaurert FS 28, Havfruen, hentet henne fredag og vil reparere. Ewa ble derfor reddet i siste liten!