rossesund 17 2
Oversiktsbilde fra Røssesundbrua. Foto Eli Ulriksen

Vellykket sommerregatta

DOBBELTSEIRE TIL ERIK HOLTER OG TOM MORTENSEN
17.07.17 Tekst Tore Marthinsen. Foto Eli Ulriksen

Bra deltakelse og flotte konkurranseforhold preget årets sommerregatta. Lørdagens seilas var «erstatning» for foreningens 120-års jubileumsregatta den 25. juni, som måtte avlyses på grunn av kuling, mens søndagens seilas var det tradisjonelle Hvasser og Brøtsø rundt gjennom Røssesund. Til sammen rundt 30 båter stilte til start de to dagene, og med fire forskjellige klasser i søndagens løp gjennom Røssesund. Dette er på nivå med antallet de siste årene. Mange hygget seg også med gjensynet med en eldre klassisk 6-meter blant deltakerne. Regattaen gjennom Røssesund har lang tradisjon i Færder Seilforening; med en historie helt tilbake til 1939.

rossesund 17 1Fra starten lørdag. Foto Eli Ulriksen

Lørdagens regatta foregikk i området mellom Sandø og Bustein under jevne forhold med en lett sørlig bris som økte en del på etter hvert. I Ynglingklassen tok Tom Chr. Mortensen en tidlig ledelse og vant med klar margin, mens det i Færdersnekkeklassen var mer jevnt i toppen.

Søndagens løp gjennom Røssesund ble en trivelig affære med litt skiftende vindforhold hele veien, etter at det så «stygt» ut på formiddagen med tett regn og kraftig vind. Værgudene var imidlertid i godlynne, og rett før start klarnet det opp, og starten kunne gå i lett sørvestlig bris. Underveis i Røssesund var vinden- som vanlig- noe varierende både i retning og styrke, mens vinden på det siste det siste strekket fra Engø og tilbake til Sandesund dreiet mer vestlig og frisknet til.

rossesund 17 3
Det hører også med til tradisjonen at sommergjester i Ternesund –nord i Røssesund – årvisst stiller opp og tar «bølgen» når båtene passerer. Et hyggelig innslag for seilerne. Foto: Jack Andreassen

Resultater:
Lørdag:
Yngling:
Y-349 Tom Mortensen
Y 410 Kristoffer Olsen
Y-405 Sigurd Melleby

Færdersnekke
FS 17 Erik Holter
FS 36 Espen Torgersen
FS 19 Tore Marthinsen
FS 2 Gunnar Serck-Hanssen
FS 43 Arnt Erik Holter
FS 35 Helmer Amdahl

Søndag
Yngling:
Y 349 Tom Mortensen
Y-405 Wenche Melleby
Y-410 Kristoffer Olsen
Y-416 Johan Sohlberg

Færdersnekke
FS 17 Erik Holter
FS 36 Espen Torgersen
FS 19 Tore Marthinsen
FS 43 Arnt Erik Holter
FS 2 Stein Knardahl
FS 31 Bredo Morgenstierne

Killing:
Nr 171 Linn Eve Krogholm

6-meter
N-2 Stig Hvinden