sesongstart 18a
Endelig Sesongstart

26.06.18 Tekst Tore Marthinsen. Foto Eli Ulriksen

Det blinket i hvitmalte og nylakkerte Færdersnekkeskrog; båtpussen var unnagjort, båtene mer eller mindre tette, mast og rigg på plass og rektangulære storseil fylte Sandøsund under sesongstarten i St.Hanshelgen.

Regattaen på søndag foregikk for øvrig nøyaktig 121 år etter at foreningen ble stiftet; nettopp på St. Hansdagen – søndag 24. juni i 1897. Et aldri så lite jubileum med andre ord.

Fine og jevne vindforhold på lørdag med en lett sørlig bris ga en flott opptakt på sesongen. Like forhold i løpet - som gikk sørover i Sandesund, tilbake nordover mot Matkoll og tilbake til mål. Etter store variasjoner i plasseringene underveis var det til slutt FS 31 med Erik Holter til rors som gikk først over mål. Erik, som med FS 17 har vært en av de mest ivrige og dyktigste færdersnekkeseilerne de siste årene, har i år lånt FS 31 av Bredo Morgenstierne siden hans egen båt for tida gjennomgår en større restaurering. Lånt båt til tross – vant gjorde han likevel på lørdag.

sesongstart 18c
Mannskap i FS 19 er Ingar Gjertsen, Tor Even Marthinsen og Herman Svanes (10 år)

Søndagens regatta hadde adskillig mer krevende forhold med svak vind fra øst/nordøst og vanskelige strømforhold. FS 19 med Tore Marthinsen som rormann tok ledelsen fra start og vant en sikker seier. På plassene bak var det adskillig forandringer underveis, men spredningen i feltet ble likevel ikke så stor som man kanskje kunne vente under de rådende forholdene.

Resultater

Lørdag 23.6.:

Nr.1. FS 31 Erik Holter
Nr.2. FS 36 Espen Torgersen
Nr.3. FS 15 Gunnar Fredriksen
Nr.4. FS 2 Stein Knardahl
Nr.5 FS 19 Tore Marthinsen

Søndag 24.6.:

Nr.1. FS 19 Tore Marthinsen
Nr.2. FS 31 Erik Holter
Nr.3. FS 35 John Lotherington
Nr.4. FS 2 Anniken Elle Ringnes
Nr. 5. FS 36 Espen Torgersen