DSCN8262
Sommerregatta i solskinn

16.07.18 Tekst tore Marthinsen. Foto Eli Ulriksen.

Med 6-meteren «Mosquito» fra 1913 blant deltakerne ble årets regatta rundt Hvasser og Brøtsø gjennom Røssesund et vakkert syn for fastboende, hyttegjester og tallrike småbåter.

Seilasen, som er den mest tradisjonsrike regattaen til Færder Seilforening, har vært arrangert siden 1939, og årets utgave føyet seg pent inn i rekken. Litt utfordrende vindforhold i starten var det riktignok – med lite vind som stadig skiftet retning og med hard utgående strøm i tillegg. Etter hvert stabiliserte vinden seg, og nordover gjennom Røssesund ble det etter hvert jevnere forhold. Det siste strekket fra Engø og tilbake til Sandøsund ble tilbakelagt i 5-6 sekundmeters vind av sydlig retning.DSCN8261

I tillegg til tidligere nevnte »Mosquito», var det denne gang deltakelse både i Færdersnekke, Killing og ikke minst i Ynglingklassen som er i bra framgang lokalt. Ivrige ildsjeler blant sommergjestene jobber bevisst og målrettet sammen med Færder Seilforening for å aktivisere lokale båter, og dette arbeidet begynner nå å gi resultater. Neste regatta på Sandøsund er allerede førstkommende helg, og da håper vi på enda større deltakelse i Ynglingklassen. Tilreisende båter er spesielt velkommen.

DSCN8244
Resultater:

Færdersnekke:

Nr. 1 FS 31 Erik Holter
Nr. 2 FS 19 Tore Marthinsen
Nr. 3 FS 36 Espen Torgersen
Nr. 4 FS 2 Gunnar Serck-Hanssen
Nr. 5 FS 9 Ivar Karlsen

Yngling:

Nr.1 Y- 1 Espen Stokkeland
Nr.2 Y-410 Kristoffer Olsen
Nr.3 Y-405 Ole Rasmus Undrum
Nr.4 Y-243 Anders Wikborg
Nr.5 Y-416 Johan Sohlberg

Killing:

Nr.1 K-171 Linn-Eve Krogholm
Nr.2 K-337 Paal Hauggård

6 meter R:

Nr.1 N-2 Stig Hvinden

Vedlagt bilder:

Foto 1: Færdersnekkene på lens nordover i Røssesund - Utenfor Havna.

Foto 2: FS 31 sett fra brua.

Foto 3: Ynglingene på vei nordover i Røssesund/sett fra Røssesundbrua. Y-1 i ledelsen med FS-eren og tidligere OL-deltaker Espen Stokkeland til rors.

Alle foto: Eli Ulriksen