DSCN8543
FLERE YNGLINGER ENN FÆRDERSNEKKER TIL START.

09.08.18 Tekst tore marthinsen. Foto Eli ulriksen

FS 31 vant Færdersnekkeklassen i både lørdagens og søndagens regattaer, mens Espen Stokkeland vant Ynglingklassen begge dager.

På lørdag ble den tradisjonsrike «Mannskapsregattaen» arrangert i Færdersnekke-klassen. Denne går ut på at en av mannskapet er rormann denne dagen, mens den faste rormannen enten er med som mannskap, eller sågar blir «satt på land». Mannskapsregattaen har vært arrangert siden midt på -50 tallet, og er dermed en av de virkelig klassikerne i færdersnekkemiljøet. Løpet var denne gang lagt til området nord for Krukehavn, mellom Sandø og Bustein. Forholdsvis jevne og like forhold i lett vestlig vind. Gunnar Velten i FS 31 tok en tidlig ledelse, og holdt denne med klar margin til mål, mens Kjell Aarø som rormann i FS 19 tok en like klar andreplass. Søndagens regattaer forgikk under noe friskere og mer ujevne forhold, og igjen tok FS 31 – denne gang med Erik Holter til rors - tidlig ledelse som holdt helt til mål.
RSCN8547

Ynglingklassen har denne sesongen hatt et betydelig oppsving i regattaene våre, med 8-10 deltakere i flere av seilasene. Helgens regattaer markerte likevel sesongslutt for Ynglingene siden flesteparten av disse er sommergjester. Det var imidlertid FS sin egen Espen Stokkeland som vant begge dager. På plassene bak var det stor kamp om plasseringene. Det er kommet flere nye Ynglinger til i løpet av sesongen; innkjøpt både innenlands og fra Sverige og Nederland. Et større Ynglingmiljø er i emning og ivrige ildsjeler har over tid arbeidet aktivt for å få til dette. Seilforeningen venter derfor ytterligere økninger i denne klassen neste sesong.

Siste regatta for sesongen er lørdag 18. august, og som vanlig seiles det da «Bustein rundt». To regattaer med separate starter og fritt valg av vei og retning rundt Vestre Bustein, gjennom det trange Busteinsundet. Dette er alltid en spennende regatta, og med høy prestisje blant færdersnekkeseilerne.

RESULTATER:

Lørdag:

Yngling:

Nr.1 Y- NOR 1 Espen Stokkeland
Nr.2 Y- NOR 405 Sigurd Melleby
Nr.3 Y- NOR 409 Guttorm Dahl
Nr.4 Y-NOR 410 Kristoffer Olsen
Nr.5. Y- NOR 412 Tom Mortensen

Færdersnekke:

Nr.1 FS 31 Gunnar Velten
Nr.2 FS 19 Kjell Aarø
Nr.3 FS 36 Jon Aksel Torgersen
Nr.4 FS 2 Toril Elle
Nr.5 FS 43 Hank van Rooyen

Søndag:

Yngling:

Nr.1 Y-NOR 1 Espen Stokkeland
Nr.2 Y- NOR 405 Sigurd Melleby
Nr.3 Y- NED 345 Christoffer Scheie
Nr.4 Y- NOR 410 Kristoffer Olsen
Nr.5. Y- NOR 266 Anders Formo

Færdersnekke:

Nr.1 FS 31 Erik Holter
Nr.2 FS 2 Stein Knardahl
Nr.3 FS 19 Tore Marthinsen
Nr.4 FS 36 Espen Torgersen
Nr.5 FS 39 Trond Aas