villmannskjoring

Illustrasjonsfoto. Ikke fra denne hendelsen.

Sesongstart med stygg episode i Vasskalvsund på søndag
25.06.19 Tekst Tore Marthinsen

En skjærgårdsjeep med fire godt voksne personer om bord kjørte nesten ned FS 43 – Live i Vasskalvsund på søndag.

Med kun to meters klaring raste skjærgårdsjeepen forbi, og bare flaks gjorde at episoden ikke fikk et alvorligere utfall. - De fire godt voksne personene om bord satt og pratet og kan ikke ha sett oss, forteller mannskapet på «Live». – Vi ropte og skreik, men de gjorde ikke mine til å endre kurs. De verken så på oss da de passerte på kloss hold eller snudde seg etterpå. Med 17,5 m2 seilføring, mastehøyde på 6 meter og tre Færdersnekker ifølge er dette helt utrolig. Hendelsen satte dypt preg på seilerne som trengte lang tid på å få roet seg ned etter den skremmende opplevelsen.

 

-Dette er nok et eksempel på uvettig, uoppmerksom og hensynsløs kjøring til sjøs; vi opplever dette hver sommer sier lederen i Færder Seilforening, Tore Marthinsen i en kommentar. Han minner samtidig om at alle båter med motor har udiskutabel vikeplikt for seilbåter. Og ikke mindre viktig; ta hensyn til fartsbegrensningene – de er ikke der uten grunn. I Vasskalvsund er det 5 knops fartsgrense. Vi håper dessuten at politibåten kan være mer synlig enn hva vi er vant med fra tidligere år.

 

Helgens sesongstart forgikk under noe skiftende forhold. Lørdagens seilas var svært krevende med kuling i kastene, og med et rigghavari og noen mindre uhell som resultat – heldigvis uten personskader. På søndag var det nærmest ideelle forhold med 5-7 sekundmeters vind. Lørdag ble det seilt på bane i området nord for Sandø, mens søndagens regatta gikk fra Sandesund og inn på Vestegårdskilen. Denne seilasen var til minne om foreningens æresmedlem Erling Fredriksen som bodde nettopp i dette området. Neste regatta blir lørdag 6. og søndag 7.juli; for øvrig samme søndag som den årlige «Sandøsund-dagen» arrangeres.

 

Resultater:

Lørdag:

Færdersnekke:

Nr. 1: FS 36 Espen Torgersen

Nr. 2: FS 19 Tore Marthinsen

Nr. 3: FS 43 Trond V Jensen

Nr. 4: FS 2 Gunnar Serck-Hanssen

 

Yngling:

Nr.1: Y-340 Erik Holter

Nr.2: Y-409 Guttorm Dahl

 

Søndag:

Færdersnekke:

Nr. 1: FS 19 Tore Marthinsen

Nr. 2: FS 36 Espen Torgersen

Nr. 3: FS 15 Gunnar Fredriksen

Nr. 4: FS 2 Gunnar Serck-Hanssen

Nr. 5: FS 28 John Lotherington

Nr. 6: FS 43 Trond V Jensen

 

Yngling:

Nr.1: Y-414 Espen Stokkeland

Nr.2: Y-340 Erik Holter

 

Kjell: Du får finne et passende bilde, dersom du ikke tok noe på søndag som kan brukes.

Eli: Klipp og lim til Facebook.

Begge: Øyene har fått en liknede tekst, men med noe lenger beskrivelse av hendelsen i Vasskalvsund