Kjell Svenner fyr
I mangel av bilder fra regattadagen, får vi vise et bilde av vinner av mannskapsregatten. Her på Svenner fyr tidligere i år.
DELTAKELSEN I YNGLING ØKER

KJELL AARØ VANT MANNSKAPSREGATTAEN I FÆRDERSNEKKE
06.08.19 Tekst Tore Marthinsen. Foto John Eilerås

 

 I lørdagens regatta i Sandøsund ble det satt årsrekord med hele 11 Ynglinger til start. Dette topper den gode deltakelsen som har vært i hele sommer, og bekrefter at Ynglingmiljøet nå er i ferd med å vokse til et av de mest aktive og større i hele landet. Flere båter er på vei og under bestilling, så for neste sesong ventes deltakelsen å øke ytterligere. Fjorårets norgesmestere i klassen kom fra FS - så får vi se om det går like bra i årets NM som foregår i Horten i september.

 På lørdag ble også den tradisjonsrike «Mannskapsregattaen» arrangert i Færdersnekke-klassen. Denne går ut på at en av mannskapet er rormann denne dagen, mens den faste rormannen enten er med som mannskap, eller sågar blir «satt på land». Mannskapsregattaen har vært arrangert siden midt på -50 tallet, og er dermed en av de virkelig klassikerne for færdersnekkeseilerne.

 I begge klassene gikk løpet fram og tilbake i Sandøsundet; fra Matkollen i nord til Torskjærne i sør. Forholdsvis jevne og like forhold i lett sørlig vind. Vant gjorde FS 19 med tidligere formann i FS, Kjell Aarø til rors. Som mannskap hadde han tidligere formann Egil Fredriksen og nåværende leder Tore Marthinsen. En riktig «formannsbåt» med andre ord.

 Søndagens regatta gikk også fram og tilbake i Sandøysundet, også da under jevne og like forhold med vind av sørlig retning. Som på lørdag vant Espen Stokkeland i Y-klassen med kona Alexandra Kofoed og datteren Saga som mannskap. Anniken Elle Ringnes vant Færdersnekkeklassen. Det var også deltakelse i Optimistklassen, men disse rangeres ikke resultatmessig

 Resultater:

Lørdag:

Færdersnekke:

1. FS 19 Kjell Aarø

2. FS 36 Jon Aksel Torgersen

3. FS 43 Lise Horntvedt

4. FS 28 Helmer Amdahl

Yngling:

1. Y-414 Espen Stokkeland

2. Y-354 Jacob Undrum

3. Y-413 Erik Holter

4. Y-345 Christoffer Scheie

5. Y-243 Anders Wikborg

Killing:

1. 159 Peter Prydz

 Søndag:

Færdersnekke:

1. FS 2 Anniken Elle Ringnes

2. FS 36 Espen Torgersen

3. FS 37 Arne Huser

4. FS 19 Tore Marthinsen

Yngling:

1. Y-414 Espen Stokkeland

2. Y-413 Erik Holter

3. Y-354 Per Undrum

4. Y- 41 Arno Berg