fs36 1

Færdersnekka- en kulturverdi i Færder nasjonalpark som vi må ta vare på!
29.05.20 Tekst Arne Huser

Nå blir det mulighet for seilerinteresserte å låne båter!

Få andre steder i Norge har vi slike lange tradisjoner som vi har i Færder Seilforening. Å kunne seile regatta (konkurranse) med båter som er opp til 70-80 år gamle gir opplevelser og følelser av tradisjon og livsverdi som er ubetalelig. Denne skatten må vi ikke la forsvinne. Heldigvis er det seiler-interesserte entusiaster som elsker å konkurrere i disse båtene, som tar vare på de og steller og pusser. Jeg, som gammel jolleseiler, finner utrolige utfordringer i å seile min Færdersnekka FS37, Tora. Den er livlig og seiler fortere enn man tror. Samtidig er det mulig å utfordre seg mot mange skarpskodde seilere med mange års erfaring på "baken".

Jeg har fått i oppgave sammen med styret å forsøke å øke rekrutteringen. Det har stadig blitt færre deltagere og siste år var vi maks. 10 båter. Min målsetning er å komme opp i 15 båter igjen. Det bygges ikke flere båter, så båter som står år etter år bortgjemt i en hage må tilbake på vannet. Dette er et langsiktig mål.

For årets sesong kan vi tilby seilerinteresserte 2 båter som blir til utlån. FS 36 Bris, eid av Jon Aksel Torgersen. Båten vant sammenlagt i 2019 og er topp utstyrt.

FS 20; Honor III eid av meg, Kåre Wahlqvist og Dag Augheim. Denne har ligget på land noen år, men vi har nå kommet langt i rehabiliteringen. Den har også mange 1. plasser og bør gi muligheter. Se egen artikkel; "FS20 Honor III kommer tilbake på vannet som utlånsbåt."

Vi må selvfølgelig sette krav til seilererfaring for å behandle slike gamle "damer", så vi håper på en god kombinasjon mellom erfaring og seilerglede av de som skal låne.

Detaljer om hvordan vi skal tildele og styre dette må vi komme tilbake til.

Uansett tror vi på en koronafri seilersommer i Færder Seilforening slik at vi kan møtes til dyst på Sandesund.

De som ønsker å være med kan sende meg en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller en SMS til mobil 90519666.

Arne Huser - leder for rekrutteringskomiteen.