fs19kaa

Mannskapsregatta
04.08.20 Tekst Kjell Aarø Foto Trine Øyen?

Jeg har ikke mottat noe refererat fra helgens seilaser. Heller ikke resultater fra søndag. Slik at sammenlagt-resultatene heller er ikke helt oppdatert. Så jeg får skrive et lite referat selv fra lørdag da jeg var tilstede.

 Lørdag var det den tradisjonsrike mannskapsregattaen i snekkeklassen. Det ble seil løp att og fram i Sandesønd. Starterne, med Ingar Gjertsen i føringa, la opp et løp med både start og målgang i medvind. En artig variant.

Feltet kom nokså samlet i gang, etter at FS 19 med Kjell Aarø ved roret, måtte vende da han var for tidlig over linja. 4 båter kom samlet til første merke, matkollkosten. Herfra seilte FS 15, Kristoffer Fredriksen, østover på første krysslegg. Noe som, under de rådende forhold, bokstavelig talt må kunne kalles sjanseseilas. Alle de andre gikk vestover. Men, Fredriksen lykkes med sin satsing og tok en solid ledelse på de øvrige. Etter noen slag oppover sundet og flere vindkantringer overtok likevel Aarø ledelsen. En ledelse han økte javnt og trutt fram til målgang.

Jeg vet ikke så mye om hva som skjedde i Ynglingenes løp bortsett fra at, ikke veldig overraskende, N414 Espen Stokkeland vant. 

For fulle resultater henvises til resutatlistene i menyen.