forbrodring rossesundSommerregatta og «Hvasser og Brøtsø rundt»
19.07.21Tekst Eli Ulriksen. Foto Lise Horntvedt

Lørdag 17. juli sto to kortbaneseilaser på terminlisten. Imidlertid var det så mye «båt» i Sandøsundsund, at det faktisk ikke ble ansett som forsvarlig med regatta frem og tilbake helt inne i sundet. Isteden ble båtene sendt nordover og gjennomførte én regatta med noe lengre løp. Færdersnekker og Ynglinger stilte til start, og vinnerne ble henholdsvis Alexander Huser i FS 37 og Espen Torgersen i Y-416

Søndag 18. juli ble det seilt Hvasser og Brøtsø rundt. Det var stor spenning før start mht vindforholdene: Vind fra nord skulle i følge meldingene snu fra nord til sør omtrent akkurat når starten skulle gå. Det ble derfor ytret sterke ønsker om å starte sørover for å etter hvert få medvind opp Røssesund, fremfor å risikere å gå motsatt og krysse ut hele sundet.
En noe krevende start gikk sørover, i sterk strøm og vind som bare så vidt hadde begynt å dreie øst.
Det ble seilt i tre klasser: Killinger, Færdersnekker og hele 19 Ynglinger, som faktisk er rekord. Ynglingene startet som normalt før de andre klassene, og normalt seiler de også sitt løp i god tid før de senere startende. Imidlertid ble det etter hvert spesielle vindforhold helt nord i Sandøsund som medførte en uvanlig og morsom «forbrødring», fordi snekkene og killingene fikk et siste drag av nordøst og medvind og tok igjen Ynglingene rett ved Kløvningbåen. Klassene holdt følge helt inn til Ternesundet.
Vinnerne søndag var Emil Schøning-Olsen i Færdersnekke FS 20, Espen Stokkeland i Yngling Y-414 og Paal Haugaard i Killing 337.

schoning olsen

Vinnere søndag var Espen, Saga og Alexandra Kofoed Stokkeland i Yngling Y-414 Tingeling

schoning olsen

Vinner søndag var Emil Schøning-Olsen i Færdersnekke FS 20.

haugaard

Vinner søndag var Paal Haugaard med mannskap i Killing 337.

Færder Seilforening (org 993524042)
Postboks 112
3165 Tjøme
Besøksadresse
Fynveien, Odden
3148 Hvasser
E-post: post@farderseil.no
Telefon seilbua 45 46 73 39