rossesund 17 1

Færdersnekker du kan låne og senere overta!

01.06.22 Tekst Arne Huser. Foto Eli Ulriksen

Færdersnekkas Venner har restaurert to flotte Færdersnekker i vinter. Disse ligger nå på vannet og blir ferdige og seilklare fra 15. juni.

Målsetningen til venneforeningen er kulturbevaring ved bruk. Vi håper derfor at det er interesse blant tidligere seilere å forsøke seg i Færdersnekkeklassen. Det vil bli et veldig fleksibelt system for lån og senere overtagelse av en båt. Dette tilpasses den enkelte.
Snekkene er:
FS 24 «Sandø» er ei klassisk Alf Andreassen- snekke, bygget i 1942. Ei snekke med lange regattatradisjoner i Færder Seilforening.
FS 39 «Ewa» havnet nesten på st.hansbålet i 2019, etter nærmest å ha blitt totalskadd under stormen Knud høsten i forveien. Medlemmene John Lotherington og Helmer Amdal har restaurert og pussa opp snekka slik at den nå framstår i meget bra stand. Dette er en av de «nyere» snekkene som ble ferdigstilt i 1996.
Begge snekkene er regattarigget og vil være klare til bruk. Flere kvier seg kanskje for å begynne med en eldre trebåt, men dette er mindre jobb enn de fleste tror. Er snekka først rehabilitert så er er det kun noen hyggelige timer med pussing, lakking og maling. Færdersnekkas Venner vil støtte opp der det er behov når det gjelder båtplass, vinterlagring og veiledning.
Kvalifikasjoner: Skal du seile rormann på en Færdersnekka så må du ha seilerfaring.
En super generasjonsbåt. Vi er flere seilere som noen ganger seiler med 3 generasjoner om bord. Eller som kompisbåt, hvor flere går sammen om eierskapet. Det kan gi mye glede!
Interessert? Send en e-post til Arne Huser: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Færder Seilforening (org 993524042)
Fynveien, Odden
3148 Hvasser
E-post: post@farderseil.no
Telefon seilbua 45 46 73 39